Björnstugan

Uppleva känslan av att övernatta mitt i skogen….

Vill du uppleva känslan av att befinna dig i en äkta skog och se hur björnar övervintrar, men samtidigt ha tillgång till tak över huvudet? Då ska du besöka Björnstugan på Högberget i Resele. Resele hembygdsförening äger ett stycke mark mitt i skogen, ca en mil från Tängsta by har man byggt en fin timmerstuga och anlagt en naturstig i syfte att kunna ge nästa generation en anknytning till skogen. Det finns bilväg nästan ända fram. (Det fattas bara 100 m).

I stugan finns sovloft med resårmadrass (plats för 4 pers.) och kuddar. Sängkläder, exempelvis sovsäck, filtar, örngott måste man ta med sig). Vill man sova fler i stugan måste man ta med sig gummimadrasser eller dylikt också. Allt husgeråd man behöver finns på plats och man lagar maten på gasolkök. i den öppna spisen eller på grillplatsen utomhus. Friskt vatten hämtar man i en ”kallkälla” en bit från stugan och när man vill gå på ”toa” finns ett nybyggt gammeldags utedass.

Pris: För 400:- får man disponera stugan i ett dygn. Ved finns. Om man skulle vilja göra en dagsutflykt och låna stugan för t.ex. matlagning kostar det bara 100:-.

Under vår rubrik Smultronställen kan du läsa mer om björnstugan och för att hitta hit: https://hogakusteninland.com/smultronstallen/bjornstugan/

Öppet: året runt

Bokning: Lars Boström

http://reselehembygd.se/bjornstugan/

Telefon:+46 70 2165482

Öppet: 3/6 – 30/8

Kontakta oss