Fisketur för nybörjare

1,695.00 kr

Lugnt och bestämt sjunker flötet och försvinner under vattenytan. Något stort? När du lyfter spöet känner du ryckningarna. Dagens största abborre? Kan jag få den ombord? En timma senare – ett kraftigt ryck och nu är det spinnspöet som står i en båge. Måste vara en gädda – kanske en riktigt stor! Du är på fisketur med Leif Johansson och äventyret har bara börjat. På denna dag ska du få lära dig tillräckligt mycket för att kunna fiska på egen hand och i varje fall fånga något för det mesta. Du får även lära dig att ta hand om den fisk du fångar och som höjdpunkt på dagen äta en riktig delikatess som du både fångat och lagat.

Juni, Juli, Augusti1695 kr/ person
Kategori: Tagg:

Beskrivning
I den här trakten finns många sjöar. Ett halvdussin som tillhör Resele fiskvårdsområde. Vi kan välja det vatten som för dagen har de bästa förutsättningarna. Du får lära dig att ”läsa” sjön – se var fisken bör finnas. Och sedan välja det bete och den metod som fungerar bäst. Mete med mask, maggot eller med mörtkött. Spinnfiske med olika typer av drag – spinnare, skeddrag eller wobblers. Trolling – med spö och drag efter båten så att ni med låg fart kan fiska av rätt stora områden. Eller något svårare: Fiske från strand vid en sjö med båtförbud där det finns ädelfisk – öring eller regnbåge.

Sedan får du lära dig att ta hand om fisken. Ta ur och träna på den inte alldeles enkla konsten att filea en abborre. Vi garanterar att resultatet är värt mödan. En filé med härlig vildmarkssmak som vi anrättar över öppen eld, på en stekhäll eller i en gjutjärnspanna. Är det säsong kanske med smörstekta kantareller eller annan delikat svamp.

Praktiskt
Antal personer: 2
Pris: SEK 1695 per person. Lunch, båt och fiskeutrustning ingår
Tid: ca 6 timmar
Språk: din guide talar Svenska och Engelska
När kan man boka? Juni, juli, augusti