Hitta myrarnas guld

995.00 kr

Under sommarmånaderna fungerar skogen som ett skafferi för den som orkar ge sig ut i jakt på bland annat bär. I juli glimrar myrarna i rött, orange och guld. Det är hjortronen som har mognat och som bara väntar på att plockas och ätas på plats, kokas till sylt eller bli huvudingrediens i en sällsynt välsmakande likör. Om försommaren har bjudit på både sol, värme och regn räcker hjortronen till både det ena och det andra.

Juli, Augusti995 kr/ person
Kategori: Tagg:

Beskrivning
En till fyra personer är välkomna att följa med på bärplockning. Plockningen sträcker sig över tre till fem timmar beroende på bärtillgång och deltagarnas önskemål. Efter plockningen visar guiden Mattias hur man kokar den bästa sylten. Hjortron plockas under en begränsad tid och brukar i norra Ångermanland vanligtvis börja mogna under andra halvan av juli. Din barnboksförfattande hjortronplockningsguide Mattias Danielson bor i Junsele och har tillbringat mången dag på hjortronmyrarna i gränslandet Ångermanland och Lappland.

Praktiskt
Antal personer: 2-4
Pris: SEK 995 per vuxen. Lunch ingår. Barn upp till 12 år är gratis, barn mellan 12 och 18 är halva priset. Från 3 vuxna är priset SEK 750,- per person.
Tid: ca 3-6 timmar
Språk: din guide talar Svenska, Engelska och (begränsad) Tyska
När kan man boka: Juli, Augusti