Kärleksstigen

En blandning av fin natur och historiska skeenden

Ledens namn: Kärleksstigen

Längd: 1 km oavsett väg.

Svårighetsgrad: Lätt

Handikappanpassad: Nej, leden är smal och lite brant på vissa delar.

Barnvänlig: Ja, men var försiktig längst med strandkanten. På grund av vattenkraftverket kan vattennivån ändras snabbt. Om du står för nära vattenbrynet när dammluckan öppnas kan detta vara farligt.

Bra att veta: Längst med vägen finns det några fina platser att sitta ner och njuta av utsikten. Du kanske möter några kor längst med vägen och det är möjligt att fortsätta mot de kända hällristningarna om du vill förlänga din vandring lite.

Ledens tillstånd: Medel, kan bli smal och övervuxen under sommaren. Leden är väl använd så det är vanligtvis i bra underhållen.

Väganvisning till ledens början:

Från biblioteket i Näsåker (På motsatt sidan från Coop) gå mot vattenkraftverket. i korsningen tar du vänster in på Omsjövägen. Kort efter korsningen hittar du ingången till Kärleksstigen på din vänstra sida.

Ledens beskrivning och historisk bakgrund:

Leden går mellan byn Näsåker och Ångermanälven. Leden passerar flera grindar. Det är viktigt att du stänger grindarna efter dig eftersom det kan finnas betande djur i hagarna. Leden börjar med en lätt nedstigning. Runt mitten viker den ut mot vattnet och Bastuvallen. Fortsätt denna väg och ta höger när du kommer till vattnet för att gå längst med strandlinjen mot hällristningarna och forsen. Gå rakt fram för att gå tillbaka till byn. Leden slutar nära hotellet i byn.

Glöm inte att njuta av stenålderns hällristningar. Om du går tillbaka från hällristningar till byn kan du också besöka Nämforsens Hällristningsmuseum. Du går förbi en trappa till höger, som tar dig direkt till museet. Här har du också en fantastisk utsikt över turen du just har promenerat.

Här finns mer information om Nämforsens Hällristningsmuseum. Visste du att det är möjligt att vandra med ett färdigt picknickpaket? Här finns mer information.

Kontakta oss